\"حيدرپور حسن\" مخترع تبريزي در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، تصريح کرد: احساس نياز به داشتن چاقوي بهتر در بافت قالي موجب شد تا براي اعمال تغييرات در چاقوي قاليبافي تصميم جدي بگيرم.

وي با اشاره به زخم شدن انگشت شست اغلب قاليبان در هنگام بافت، گفت: زخم شدن انگشت اين عده نيز نقش بسزايي در ابداع اين وسيله داشت.

پورحسن ادامه داد: در چاقوي جديد قاليبافي، با تغيير جزئي در قلاب آن، هنگام بافت، دو تار بالايي و پاييني همزمان برداشته مي‌شود.

مخترع تبريزي تصريح کرد: حذف يکي از مراحل بافت قالي علاوه بر خلاصه شدن يک مرحله از عمل گره زني، تسلط و ايمني قاليباف را در زمان کار افزايش مي‌دهد.

وي افزود: کاهش نوسانات تندي و کندي گره زني، افزايش سرعت بافتن به خاطر عادت کردن به اين روش و کاهش فشار به چشم با خلاصه شدن مراحل بافت، از جمله مزاياي چاقوي دوقلاب است.

پورحسن با اشاره به سفارش پذيري از شهرهاي قم، کرمانشاه، خراسان و خوزستان براي ارسال اين محصول گفت: تاکنون کشورهاي ترکيه و بلاروس نيز نسبت به استفاده از اين محصول ابراز تمايل کرده‌اند.

مخترع تبريزي که 30 ساله است، با بيان اينکه کار با اين محصول جديد نياز به آموزش دارد، افزود: با هماهنگي‌هاي به عمل آمده از طريق آموزشگاه‌هاي داراي مجوز با شرکت سهامي فرش و اتحاديه‌هاي فرش، قرار است تعدادي استادکار جهت آموزش قاليبافان به شهرهاي مختلف سفر کنند.

وي با اشاره به تسريع روند بافت قالي در صورت کاربرد چاقوي دو قلاب خاطرنشان کرد: در صورتي که قاليبافان دست کم 500 گره بيشتر با چاقوي جديد بزنند، اين موضوع در مجموع رشد بالاي توليدات فرش را به دنبال دارد.

پور حسن در پايان استقبال دانشگاهيان و مراکز مرتبط با صنعت فرش را چشمگير ارزيابي کرد و گفت: رواج کاربرد اين چاقو در مراکزي که به شکلي با آموزش فرش دستباف در ارتباط هستند، مي‌تواند به نهادينه شدن استفاده از آن در ميان مردم بينجامد.

براين اساس چاقوي ذکر شده در تاريخ 27 فروردين امسال به عنوان يک اختراع ثبت شده است.

S/H/114



انتهای پیام/

کد خبر 138606069